Villa Sandvigen
Bryllup og fest
Møter og konferanser
Meny
Minnestund
Om oss
Matkurs

Kontakt


Home

Villa Sandvigen



Smørbrød

Røket laks med eggerøre  (M,E,F,L)       kr. 165

Reker med majones (S,M,E,L)                 kr. 185

Karbonade med løk (E,M,L)                      kr. 165

”Arnes juledag” en landgang med sylte, ribbe og jule-edamer  kr. 210

Biffsmørbrød (K,M,L)                                  kr. 190


Julegave?

Vi selger vår gode sylte!


Allergener: Selleri: SE, nøtter: N(og hvilken nøtt) , sesam: SES, skalldyr: S, fisk: F, kjøtt: K,  Sulfitter:Su,Meieri : L(Laktose),  egg: E,  soya: SO,  sennep: SEN,  peanøtter: P og mel: M (hvilket type mel)


LUNSJ


Rakfisk fra Valdres så klart

Serveres med rødløk, rømme og mandelpotetlefse fra Holmestrand. Godt og hjemmelaget. De baker mandelpotetlefser slik de har blitt bakt i generasjoner. De maler sine økologiske poteter og tilsetter så lite mel som overhodet mulig. Det kjenner man absolutt på smaken. Det smaker potet, og det skal det gjøre av potetlefse lunsj med potet                                kr.290

Inneholder: F, L, M

Drikkeforslag:

Aass juleøl 9 %. Kr.90 (juleøl med rik maltsødme passer godt til rakfisk)


Salat med julens smaker og kylling spyd

Vi blander quinoa(Stappfull av næringstoffer, fri for gluten, godt på smak, og enkelt i bruk, dette frøet bør du prøve! For quinoa er nemlig et frø, ikke en kornsort som mange tror. Kokt quinoa har en delikat nøtteaktig smak ) med salatblader og andre gode saker. Kylling spydene varmes lett og det hele blandes med en sitrusdressing.                                         kr.245

      

Inneholder: M(i brødet),su,

Drikke forslag : Et glass Destina Sauvignon Blanc , Joseph Mellot, Frankrike, husets vin


Sylte

Datteren til vår servitør Elsa, Marita, driver Fryd og Gammen på Elverum. Hvert år lager hun sin egen sylte, og den er god. Vi er heldige som får kjøpe av henne, og vi selger den videre til våre kunder.Tynne skiver av sylte anrettes på en grov skive med røros smør og salat. På toppen kommer en eple og rødbetsalat blandet med majones.                         kr. 210


           Inneholder: K, M, SEN, L             

Drikkeforslag: Barbera Kroara 2009 Italia kr. 355 (Fruktig vin med innslag av røde bær) eller Aass Gourmet øl pale ale kr.85 Norsk øl på sitt beste.


JULEFRISTELSEN

En tallerken for de som har lyst på litt av hvert - ja takk begge deler. Her er

sylte med sennep, varm ribbe med rødkål, røkt laks og en pepperrot og dillkrem og en hjemmelaget hummerrøre som serveres med brød, lefse, smør og flatbrød.                         kr.315

                                                                                                                                       

Inneholder: SEN,M(i brødet), L, E, K, F, S,

Drikkeforslag: Et glass Destina Sauvignon Blanc, Joseph Mellot, Frankrike, husets vin


Hummer

Vi kjøper ferske hummer som vi koker selv. Vi tar ut innmaten som blandes med majonesog krydder. I tillegg kommer en finsnittet fennikel og eplesalat. Dette legges i en brioche ( fint "rundstykke").


innholder: E,S,M,L                                                                     Kr.196

Drikkeforslag: Vi anbefaler et glass prosecco kr.85


FORRETT


Rakfisk fra Valdres så klart

Serveres med rødløk, rømme og mandelpotetlefse fra Holmestrand. Godt og hjemmelaget. De baker mandelpotetlefser slik de har blitt bakt i generasjoner. De maler sine økologiske poteter og tilsetter så lite mel som overhodet mulig. Det kjenner man absolutt på smaken. Det smaker potet, og det skal det gjøre av potetlefse.                                                         forret kr. 155

Inneholder: F, L, M

Drikkeforslag:

Aass juleøl 9 %. Kr.90 (juleøl med rik maltsødme passer godt til rakfisk)


Røkt laks

Skiver av røkt laks danderes pent med salat og en ostekrem tilsmakt med dill og pepperrot som gir et lite sting. Serveres med flatbrød agurk og litt salat.

innholder :M,L,F

                                                                      forrett  kr.139/lunsj kr.269

Drikkeforslag: Et glass Destina Sauvignon Blanc, Joseph Mellot, Frankrike, husets vin


Hummer

Vi kjøper ferske hummer som vi koker selv. Vi tar ut innmaten som blandes med majones og krydder. I tillegg kommer en finsnittet fennikel og eplesalat. Dette legges i en brioche ( fint "rundstykke").


Inneholder: E,S,M,L                                        Kr.186

Drikkeforslag: Vi anbefaler et glass prosecco kr.85


Sylte

Datteren til vår servitør Elsa, Marita, driver Fryd og Gammen på Elverum. Hvert år lager hun sin egen sylte, og den er god. Vi er heldige som får kjøpe av henne, og vi selger den videre til våre kunder. Serveres med lefse og god sennep.                                                          kr. 135

Inneholder: K, M, SEN, L             

Drikkeforslag: Barbera Kroara 2009 Italia kr. 355 (Fruktig vin med innslag av røde bær) eller Aass Gourmet øl pale ale kr.85 Norsk øl på sitt beste.


Kokkens Gourmet       kr. 950

La våre eminente kokker overraske deg  

5 retter hvor kokken gir deg det beste av dagens råvarer


Fiskeretter

Lutefisk

Lutefisk er for mange en viktig del av førjulstiden, enten på julebord eller sammen med familie og venner. I følge eksportutvalget for fisk spiser vi mer lutefisk i månedene før jul enn fersk torsk resten av året. Her serverer vi den med godt stekt bacon, kokt potet og ertestuing laget på de beste ertene marrow fat.

Du får gjerne sennep, tyttebær, hvit saus, lefse, brunost eller annet tilbehør, men da må du spørre om det….     

 kr. 415

Inneholder: F, K, M(hvete kun i hvitsaus og lefse)                   

Drikkeforslag: Tradisjonelt drikker vi øl og akevitt til, men andre alternativ kan være like vellykket. Dersom du har lyst på vin, finnes det gode alternativer. Hvitvin eller musserende vin passer bedre enn rødvin, ettersom saltet i maten kan framheve garvestoff i rødvin, noe som virker snerpende i munnen. Du kan prøve et glass tørr sherry Tio Pepe kr. 85 til lutefisken.


Kyst Torsk

Ingen fisk har betydd så mye for matglede, kosthold og utvikling langs kysten som torsken. Vi skiller mellom to hovedtyper av torsk: den stasjonære kysttorsken som lever ved bunnen på grunt vann langs kysten, og den vandrende norsk-arktiske torsken som har sitt oppvekstområde i Barentshavet og senere kommer inn til norskekysten som gytemoden torsk, bedre kjent som skrei. Til jul serveres den her med puré på søtpotet. Sausen er brunet smør med soya saus. Kommer med kokt potet.  

                                                                                                                                                             kr.385

Inneholder: F,So, L, M(hvete i soyasaus)                                                                           

Drikkeforslag: Bourgeois Sancerre Grand Réserve 2007 Loire, Frankrike



Kjøttretter

Indrefilet med bearnaise eller peppersaus

180 gram av den møreste, norske okseindrefilet. Vi lager vår berømte bearnaise av eggeplommer, smør og estragon. Eller du kan velge vår supersterke peppersaus. Retten Villa Sandvigen er kjent for; vår såkalte signaturrett.

Folk kommer fra fjern og nær for å spise den hver uke. Vi forandrer ofte tilbehøret. I denne menyen er det: karamelisert rødløk, stekt sjampinjong og

brokkolini med stekte poteter.          

kr. 425

Inneholder: K, L, Su


Drikkeforslag: Havrestout fra Nøgne Ø kr 95. Denne øltypen anbefaler gutta fra Nøgne Ø til vår biff og bearnaise. Spennende mørk, men lyst øl. Prøv da vel…

eller Cotes du Rhone, Frankrike


Andebryst

Kokken legger det rutede andebrystet med skinnsiden ned i en kald stekepanne slik at det gode andefettet kan smelte litt før det stekes til en sprø skorpe. Et par minutter i ovnen og brystet er perfekt. Vi ovnsbaker fennikel og tilsetter litt  klementin til rødvinsausen for en nydelig smak til andebrystet. I kjele varmer vi quinoa (Stappfull av næringstoffer, fri for gluten, godt på smak, og enkelt i bruk, dette frøet bør du prøve! For quinoa er nemlig et frø, ikke en kornsort som mange tror.Kokt quinoa har en delikat nøtteaktig smak.) sammen med tørkede tranebær. Serveres med stekte poteter.

kr. 405

Inneholder: K,Su,


Drikkeforslag: Gigondas Domain Grand Romane Franrike

 

Ribbe

Ribbe er det suverene førstevalget på julaften. På seks av ti julebord troner svineribba. Det er intet som hindrer deg i å smake litt på forhånd.

Glade fete griser = ekstra god ribbe.

Medisterkaker, julepølse og svisker hører med. Sausen er laget slik farmor ville gjort med ribbefett, svinekraft og sennep. Hjemmelaget rødkål er best.

kr. 415

Inneholder: K, SEN, SE, M(hvete)            

Drikkeforslag: Tradisjonelt drikker vi øl og akevitt til, men andre alternativ kan være like vellykket. F.eks:  Masi Bonacosta Valpolicella Classico Vento, Italia


Pinnekjøtt

Kokken Mia er ikke vant med norsk julemat, men har siden hun var lærling

(de siste 17 årene)  alltid laget pinnekjøtt i julebordsesongen på de stedene hun har jobbet. Det er ikke jul for Mia uten at restauranten fylles med lukt av kokt pinnekjøtt, og man kan snike til seg noen biter nykokt kjøtt før man stresser videre. Vi forbereder saltede og tørkede sauesider som vi damper i flere timer, til det blir så mørt at det nesten faller av bena. Hvorfor kalles det pinnekjøtt? Fordi det tradisjonelt skulle dampes over bjørkepinner. Vi serverer med rotmos, sjy og kokte poteter.

kr. 430

Inneholder: K, L

Drikkeforslag: Tradisjonelt drikker vi øl og akevitt til, men andre alternativ kan være like vellykket. Riesling Leitz fra Tyskland kr.355, Prossecco kr.365/ glass kr.85 gir en utradisjonell, men vellykket kombinasjon til julens pinnekjøtt. Eller hva med en Vørterøl


Tilbehør

Bearnaise           kr. 55

Salat                     kr. 25

Ekstra stor porsjon... har du lyst har du lov. Det er bare å spørre….Mot et lite tillegg


Desserter

Karamellpudding

Mmm, hjemmelaget karamellpudding. Hvem kan vel motstå den fristelsen! Glem både hel- og halvfabrikata! Etter at du har prøvd denne oppskriften, tviler vi på at du vil spise ferdigkjøpt igjen. Her har vi funnet en gammel oppskrift etter frøken Westberg (svensk kokke som jobbet på Sandvigen

på 50-tallet). Serveres med karamellsaus og krem.  

kr. 140

Inneholder: L, E             

Drikkeforslag: Portvin Nierpoort LBV kr. 85 pr. glass

 

Dagens kake        

Hør med servitøren hva som er dagens kake!       


Inneholder: E, L, M                   kr.95

Drikkeforslag: KAFFE eller Tro oss... det smaker nydelig med Bokøl kr.65 fra Aass Bryggeri

Ost

Serveres med kjeks. Hør med servitøren om dagens ost!   
                                                                                            
Kr.155


Inneholder: L                

Drikkeforslag: Prøv en Imperial Brown Ale fra Nøgne Ø kr.90 eller Portvin Nierpoort LBV kr. 85 pr. glass


Kirsebærterte

Vi pensler mørk sjoklade i et terteskjell før vi fyller det med kirsebær syltetøy. Serveres med en kirsebær is fra Kulinaris. .                                kr. 130

Inneholder:L,E,M(hvete)

 Drikkeforslag:  Château Septy 2005 Montbazillac, Frankrike kr. 90 pr.glass                                                                         

Elidas fristelser

Hjemmelaget konfekt fra et kreativt kjøkken!  


3 biter perfekt til kaffe         kr. 55

5 biter perfekt til å deles        kr. 95

Kan inneholde: N, L, SE

                                                    

Riskrem med rød saus        

Tradisjonsrik juledessert som har vært servert på Sandvigen de siste 30 år. Mange sier "ingen jul uten riskrem" og dette stemmer ganske godt. Denne desserten står på dessertbordet til nesten halve Norges befolkning på julaften. Riskrem er en fyldig og god dessert med lange tradisjoner. Topper du den med en god rød jordbærsaus blir den fortreffelig.

      kr. 120

Inneholder: L     Drikkeforslag:   Château Septy 2005 Montbazillac, Frankrike kr. 90 pr.glass


Multer

Hjemmelaget vaniljeis parfait marmorert med multesaus. Serveres med krumkaker og multesaus                                                                                                                                                      kr. 145

Inneholder:L,G

Drikkeforslag: Tokaij Aszù puttoyos 90kr glasset


Julegave?  


Hva med å gi et gavekort fra Villa Sandvigen til venner eller familie til jul? Passer utmerket for dem som har alt. Gavekortet kan utstedes med valgfri verdi. Kom gjerne innom eller kontakt oss, og vi sender gjerne gavekortet pr post.


Drikkemeny

Kaffe, te kr. 45

Mineralvann kr. 48

Aass uten kr. 48

Aass Pils kr. 73

Husets vin på glass kr. 100

Gin tonic  kr. 100


Vi har et  eget øl og vin kart, spør servitøren!


Vi server deg gjerne en kjempegod GIN TONIC til aperitif. Vi har fått inn tonic vann fra Fentimanns og vi tør nesten påstå at det er verdens beste gin tonic. Fås med sitron eller agurk. Kr.100


kontakt@villasandvigen.no  Villa Sandvigen - Gamle mosseveien 65 - 1420 Svartskog  Tlf. 66 80 01 15