Villa Sandvigen
Bryllup og fest
Møter og konferanser
Meny
Minnestund
Om oss
Matkurs

Kontakt


Home

Villa Sandvigen



Smørbrød

Røkt laks med eggerøre  (M,E,F,L)     kr. 165

Reker med majones (S,M,E,L)              kr. 185

Karbonade med løk (E,M,L)                  kr. 165

Biffsmørbrød (K,M,L)                               kr. 190


Allergener: selleri: SE, nøtter: N(og hvilken nøtt) , sesam: SES, skalldyr: S, fisk: F, kjøtt: K,  sulfitter (i våre viner): Su, meieri : L(Laktose),  egg: E,  soya: SO,  sennep: SEN,  peanøtter: P og mel: M (hvilket type mel)


Lunsj


Salat med avokado og kyllingspyd

Vi blander med salatblader og andre gode saker. Kyllingspydene varmes lett i ovnen og det hele blandes med en sitrusdressing. Serveres med brød og smør

                                                                                                                                      kr.245

Inneholder: M(i brødet),su,


Drikke forslag : Et glass Destina Sauvignon Blanc, Joseph Mellot, Frankrike, husets vin


Skalldyrsuppe

En nydelig hjemmelaget skalldyrskraft tilsettes fløte og  aioli. I suppa finner du fiskebiter og reker, dill og fennikel. Serveres med brød og godt smør fra Røros.


Inneholder: Su,F, L, S, M (hvete) kun i brødskiva    

                                                                                                                                         kr. 230


Drikkeforslag: Et glass Destina Sauvignong Blanc 2013, Joseph Mellot, Frankrike, husets vin eller en crabbies Ingefærøl med alkohol.


Salat med avokado og reker

Vi blander med salatblader og andre gode saker. Så legger vi på reker fra Engelsviken og det hele blandes med en sitrus vinaigrette. Serveres med brød og smør.

                                                                                                                                           kr.245

Inneholder: M(i brødet),su,

Drikkeforslag : Et glass Destina Sauvignon Blanc, Joseph Mellot, Frankrike, husets vin


Forretter

Skalldyrsuppe

En nydelig hjemmelaget skalldyrskraft  tilsettes fløte og  aioli. I suppa finner du fiskebiter og reker, dill og fennikel. Serveres med brød og godt smør fra Røros.


Inneholder: Su,F, L, S, M (hvete) kun i brødskiva    

                                                                                                                                           kr. 130


Drikkeforslag: Et glass Destina Sauvignong Blanc 2013, Joseph Mellot, Frankrike, husets vin eller en crabbies Ingefærøl med alkohol.


Røkt laks

Skiver av røkt laks danderes pent med salat og en ostekrem tilsmakt med dill og pepperrot som gir et lite sting. Serveres med flatbrød agurk og litt salat.

Innholder :M,L,F

                                                                                                                                          kr.139

Drikkeforslag: Et glass Destina Sauvignon Blanc, Joseph Mellot, Frankrike, husets vin


Avokado med reker

Vi blander reker, dill ,rødløk og majones. Dette anrettes med avocado.

Inneholder: E,S,M,L    
                                                                                                                                             kr.186                         

Drikkeforslag: Vi anbefaler et glass prosecco kr.85



Leverpostei

En lekker skive av leverpostei laget fra bunnen av. Serveres med en toast og salat i tillegg  hjemme laget sylteagurk.

                                                                                                                                         kr.135

Inneholder: E,K

                                                                                                                                            

Drikkeforlag: et glass husets rødvin Cote de Rhone kr 100


Kokkens Gourmet       kr. 950

La våre eminente kokker overraske deg  

5 retter hvor kokken gir deg det beste av dagens råvarer


Fiskeretter

Ørret

Ørreten stekes på høy varme i panne, slik at den får en fin gyllen skorpe. Stekesjyen utgjør basen på den gode rømmesausen. Agurken får et kort bad i eddik, vann og sukker. Serveres med kokt potet. Akkurat som farmor, Tordis, ville servert den.


inneholder: L,F                                                                                      kr. 280  

Drikkeforslag: Sancerre Rosè  (Ung og dropsaktig, hint smørmalt i avslutningen).

 

Torsk

Vi ovnsbaker et deilig stykke av torsk. Den anrettes på en potetmos tilsmakt med dill. Sausen er brunet smør med soyasaus og grønnsaken er en brokkolini, en kryssning av asparges og brokkoli.

                                                                                                                              kr.305


Inneholder: F,So, L, M(hvete i soyasaus)                                                                           

Drikkeforslag: Bourgeois Sancerre Grand Réserve 2007 Loire, Frankrike



Kjøttretter


Indrefilet med bearnaise eller peppersaus

180 gram av den møreste, norske okseindrefilet. Vi lager vår berømte bearnaise av eggeplommer, smør og estragon. Eller du kan velge vår supersterke peppersaus. Retten Villa Sandvigen er kjent for; vår såkalte signaturrett.

Folk kommer fra fjern og nær for å spise den hver uke. Vi forandrer ofte tilbehøret. I denne menyen er det: karamellisert rødløk, stekt sjampinjong og

brokkolini med stekte poteter.          

kr. 425

Inneholder: K, L, Su


Drikkeforslag: Havrestout fra Nøgne Ø kr 95. Denne øltypen anbefaler gutta fra Nøgne Ø til vår biff og bearnaise. Spennende mørk, men lyst øl. Prøv da vel…

eller Cotes du Rhone, Frankrike


Kyllingbryst

Brystet brunes i panne og stekes i ovnen slik at det blir saftig. Potetene skives i tynne skiver og smøres med smør før de legges etter hverandre på en baconskive som rulles lett sammen til en rose. Salaten er kalde aspargesbønner, dill og små cherry tomater. Serveres med en rødvinsaus.


kr. 315

Inneholder: K,Su,


Drikkeforslag: Gigondas Domain Grand Romane, Franrike

 

Lammeskank

Lammeskank er den nederste delen av lammelåret. Med litt ekstra tid og omsorg forvandles den til en av de møreste og mest smakfulle kjøttretter som kalles lammeskank. Kokt på lav temperatur i flerfoldige timer før den glasseres og stekes lett i ovnen. Serveres med potetmos tilsmakt med kalamata olivener og ovnsbakte grønnsaker (fennikel, paprika og rødløk). Sausen er lammekraften tilsmakt med rødvin

Innholder: K,SE, L,

                                                                                                                                 kr.320


Vin forslag: Lequin-Colin Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes 2008 Frankrike (Konsentrert frukt, noe urter, ren balansert syre og flott tanninstruktur. Verdt hver en krone, en NYDELIG vin)  


Eller hva med en Vørterøl


Tilbehør

Bearnaise           kr. 55

Salat                     kr. 25

Ekstra stor porsjon... har du lyst har du lov.

Det er bare å spørre….Mot et lite tillegg


Desserter


Dagens kake        

Hør med servitøren hva som er dagens kake!                               kr.95


Inneholder: E, L, M                                                                                    

Drikkeforslag: KAFFE eller Tro oss... det smaker nydelig med Bokøl kr.65 fra Aass Bryggeri

Ost

Serveres med kjeks. Hør med servitøren om dagens ost!           kr.155

Inneholder: L     
                                                                                     

Drikkeforslag: Prøv en Imperial Brown Ale fra Nøgne Ø kr.90 eller Portvin Nierpoort LBV kr. 85 pr. glass


Tarte tatin med vaniljeis

En fransk klassiker. Karamelliserte epler servert på butterdeigs bunn. Vi varmer den i ovnen slik at vaniljeisen blir et deilig kaldt innslag.                                           

Inneholder:L,E,M(hvete)                                                                          kr. 130


Drikkeforslag:  Château Septy 2005 Montbazillac, Frankrike kr. 90 pr.glass         
              

Multer

Hjemmelaget vaniljeis parfait marmorert med multesaus. Serveres med krumkaker og multesaus                                                        kr. 145

Inneholder:L,G

Drikkeforslag: Tokaij Aszù puttoyos 90kr glasset                              


Elidas fristelser

Hjemmelaget konfekt fra et kreativt kjøkken!  


3 biter perfekt til kaffe            kr. 55

5 biter perfekt til å deles        kr. 95

Kan inneholde: N, L, SE


Drikkemeny

Kaffe, te          kr. 45

Mineralvann kr. 48

Aass uten       kr. 48

Aass Pils         kr. 73

Husets vin på glass kr. 100

Gin tonic  kr. 100


Vi har et  eget øl og vin kart, spør servitøren!


Vi server deg gjerne en kjempegod GIN TONIC til aperitif.

Vi har fått inn tonic vann fra Fentimanns og vi tør nesten påstå at det er verdens beste gin tonic. Fås med sitron eller agurk. Kr.100



kontakt@villasandvigen.no  Villa Sandvigen - Gamle mosseveien 65 - 1420 Svartskog  Tlf. 66 80 01 15