Villa Sandvigen
Bryllup og fest
Møter og konferanser
Meny
Minnestund
Om oss
Matkurs

Kontakt


Home



Villa Sandvigen

Smørbrød


Røket laks med eggerøre  F, E, M (hvete), L    kr. 165

Reker med majones  S, E, M (hvete), L    kr. 185

Karbonade med løk  K, E, M (hvete), L    kr. 165

Biffsmørbrød   K, M (hvete), L    kr. 195



Allergener:
Selleri: SE, nøtter: N (står spesifisert hvilken nøtt), sesam: SES, skalldyr: S, fisk: F, kjøtt: K, meieri: L (Laktose), egg: E, soya: SO,  sennep: SEN,  peanøtter: P og mel: M (står spesifisert hvilket mel), sulfitter: Su.

Vin kan inneholde sulfitter og de fleste Øl inneholder gluten men vi har alternativer.

Forrett eller lunsjrett


Skalldyrsuppe

En nydelig hjemmelaget skalldyrskraft  tilsettes fløte og  aioli.  i Suppa finner du fiske biter og reker, dill og fennikel. serveres med brød og godt smør fra Røros.


Inneholder: Su,F, L, S, M (hvete) kun i brødskiva             Forrett   kr. 130/ lunsj kr. 230


Drikkeforslag: Et glass Destina Sauvignong Blanc 2013, Joseph Mellot, Frankrike, husets vin eller en crabbies Ingefærøl med alkohol.


Chevre-salat

En tykk skive Chevre gratineres i ovnen. Ordet «chevre» er fransk for geit. Salaten blandes lett sammen med hjemmelagede syltede rødbeter, salatblader og karamelliserte valnøtter. Serveres med toast og smør.          

Inneholder: N (valnøtt), L, Su, M (hvete)                                Forrett  kr. 125/lunsj  kr. 245


Vinforslag: En Leitz Rheingau Riesling trocken - tørr hvitvin fra Tyskland

eller en Hesjeøl fra Haandbryggeriet.


Gravet reinsdyr

Vi graver ned fine ytrefiler av reinsdyr i vår egen kryddermiks. Når den er ferdig skjærer vi den i tynne skiver og serverer den med litt salat og litt rømme tilsmakt med tyttebær . Serveres med flatbrød og Røros  smør

Inneholder: K,L,M (hvete kun i flatbrødet), L                                                         kr. 145

Drikkeforslag: Et glass Destina Sauvignong Blanc 2013, Joseph Mellot, Frankrike, husets vin eller en Saison-øl fra Nøgne Ø.



Kokkens Gourmet     

5 retter hvor kokken gir deg det beste av dagens råvarer og inspirasjon. kr. 950


Fiskeretter


Ørret

Ørreten stekes på høy varme i panne, slik at den får en fin gyllen skorpe. Stekesjyen utgjør basen på den gode rømmesausen. Agurken får et kort bad i eddik, vann og sukker. Serveres med kokt potet.

Akkurat som farmor, Tordis, ville servert den.

Inneholder: L, F, Su                                                                                                                   kr. 260  


Vinforslag: Sancerre Rosè  (Ung og dropsaktig, hint av smørmalt i avslutningen).


Havabbor

Havabbor er en lang hvit fisk som minner litt om Gjørs i kjøttet.  Den lever fra Norge og De britiske øyer til Marokko, Senegal og Kanariøyene. I den nordlige delen av utbredelsesområdet beveger den seg bort fra kysten til dypere farvann om vinteren. På engelsk kalles den gjerne Seabass. Serveres med fennikel-pure og beurre blanc tilsmakt appelsin. Stekte poteter

Inneholder:   F, L

                          kr. 280

Drikkeforslag:

Hugel Sylvaner 2004, Alsace, Frankrike         



Kjøttretter


Indrefilet med bearnaise eller peppersaus

180 gram av den møreste norske okseindrefilet. Vi lager vår berømte bearnaise av eggeplommer, smør og estragon. Eller du kan velge vår supersterke peppersaus. Dette er retten Villa Sandvigen er kjent for -  en såkalt signaturrett. Folk kommer fra fjern og nær for å spise den hver uke.

Stekte gulrøtter og sellerirot og  stekte poteter.

InneholderK, L, E, Su                                                                                                              kr. 415


Drikkeforslag:

Cotes du Rhone Roullopierre fra Pierre Amandieu, Frankrike eller en Andersen amerikansk pale ale fra st.hallvards bryggeri i oslo..


Dagens  vilt

Rosastekt rypebryst

Her lager vi høstens beste Rypesaus tilsmakt med ingefær og lime.

ved siden av får du sellerirot glasert i egen produsert honning og erter sautert med bacon og kokte poteter.

Kjøttet vil være hva vi får inn fra dag til dag,  men vi ønsker oss Rype.

Inneholder: L,K,SE,su                                                                                                             kr. 450


Vinforslag:  Gigondas Gomain Grand Romane Frankrike kr. 750 eller om du vil ha det beste av det beste St.Emilion Grand Cru ch.Coutet kr 1049



Lammeskank

Lammeskank er den nederste delen av lammelåret. Med litt ekstra tid og omsorg forvandles den til en av de møreste og mest smakfulle kjøttretter som kalles lammeskank. Kokt på lav temperatur i flerfoldige timer før den glasseres og stekes lett i ovnen. Vi saltbaker litt rødbeter og hviltøk.  Sammen får de stå og godgjøre seg før vi legger det på en seng av  kål og fløtegratinerte poteter.                              

Inneholder: K, L, Su                                                                                                                  kr. 345


Vinforslag: eller Vår gode eplemost, usukret av aroma epler fra eplegården på hurum.


Tilbehør

Fløtegratinerte poteter  L      kr. 55

Salat                                                kr. 25


Ekstra stor porsjon...

Har du lyst har du lov, det er bare å spørre….

Mot et lite tillegg.

Barn tilbys halv pris på halv porsjon, på alle rettene.


Desserter


Pannacotta

Vaniljepannacotta med eplesorbet,de til en fennikel og eplesalat med dill


Inneholder: L,                                                                                                                kr. 125

Drikkeforslag: En god kopp kaffe eller en Cointreau.


Sjokolade

Vi lager en sjokolade kake helt uten mel!!! Denne toppes med sjokolademousse og pyntes med  salt karamelsaus og krokanis.


Innholder: E, L, N (mandler kun i isen)                                                               kr.145

drikkeforslag: Portvin kr.95


Pavlova

Store marengs stekes i ovnen slik at de er herlige sprøe . Fylles med en lakris is fra Kulinaris og en lemoncurd.

 

Inneholder: E, L                                                                                                         kr. 125

Vinforslag: Chateu Septy Montbazillac, Frankrike   kr.90 pr glass


Dagens kake

Hjemmelaget, så klart. Hør med vår servitør hva vi har i dag.


Inneholder: E, L, M                                                                                                      kr. 95

      

Vinforslag: Tro oss, det smaker nydelig! Bokkøl   kr. 73 fra Aass Bryggeri


Høstens fristelse       

En herlig dessert! Bær eller frukt varierer, men spør servitøren hva vi tilbyr  idag! Varmes i ovnen før det drysses over kardemommesmuler. Serveres med vanilje is.

Inneholder: L, E, M(havregryn)                                                                          kr. 135

Vinforslag: Et glass Riesling Kabinett, en perlende dessertvin

Ost
Serveres med kjeks. Hør med servitøren hva som finnes i dag.                   

Inneholder: L, M (hvete)                 

                           kr. 155

Drikkeforslag: Imperial Brown Ale , er et nydelig øl med mye malt og karamelltoner. Hvete og mye forskjellig malt og engelsk gjær, 7,5 %. Passer helt ypperlig til ost. De mer tradisjonelle portvinene passer også.  


Elidas fristelser

Hjemmelaget Konfekt. Kreativiteten blomstrer.  


Inneholder: L, N


3 biter; perfekt til kaffe          kr. 55

5 biter; perfekt til å deles       kr. 85



Drikkemeny

Kaffe, te                   kr. 45

Mineralvann         kr. 48

Aass uten               kr. 48

Aass Pils                 kr. 73

Husets rødvin på glass kr. 100

husets hvitvin på glass kr.   95


Vi har et eget øl og vin kart, spør servitøren!


Vi server deg gjerne en kjempegod GIN TONIC til aperitif. Vi har fått inn tonic-vann fra Fentimanns, og vi tør nesten påstå at det er verdens beste  tonic. Fås med sitron eller agurk.                                                                                                                                                  kr.110



kontakt@villasandvigen.no  Villa Sandvigen - Gamle mosseveien 65 - 1420 Svartskog  Tlf. 66 80 01 15