Villa Sandvigen
Bryllup og fest
Møter og konferanser
Meny
Minnestund
Om oss
Matkurs

Kontakt


Home

Om oss

Villa Sandvigens filosofi er å tilby kreativ mat i hyggelige og tradisjonelle omgivelser. Vårt kjøkken tilbereder delikat mat som er laget av gode kvalitets råvarer og serveres av en imøtekommende betjening.


Tradisjon + nyskapning

Villa Sandvigen har vært serveringssted i 150 år. Vår nåværende betjening har over 30 års erfaring med selskapsarrangementer.
Men ikke alt preges av tradisjon - kjøkkenet ledes av Mia Moberg Nordhagen, en nyskapende og kvalitetsbevisst kokk med lang erfaring fra høytrangerte restauranter i Norge og utlandet. Vi ønsker våre gjester velkommen til en matopplevelse i idylliske omgivelser ved Gjersjøen.Villa Sandvigens historie

Restaurant Villa Sandvigen er i dag et populært sted, med besøkende fra hele det ganske land og utlandet. Vi har huset presidenter og kongelige med deres arrangementer, såvel som konfirmasjoner, bryllup og  jubiléer .


Etter at Mosseveien ble bygd i perioden 1850-1860 meldte det seg et naturlig behov for å betjene trafikken langs veien. Overnatting, bevertning, hvile og vann for hestene. Trafikken på den tiden bestod hovedsakelig av bønder på vei til Kristiania med korn, kjøtt, poteter og grønnsaker – med retur til Follo og Østfold.
Den gang brostensbelagte veien gjorde en skarp sving rett foran trappen til dagens Villa Sandvigen. Veifarende ble tatt i mot både dag og natt av Frøken Hanna på Sandvigen fra århundreskiftet og frem til 1952.


I automobilens spede barndom i Norge arrangerte Kongelig Norsk Automobilklubb kappkjøring på isen på Gjersjøen. Sandvigen var da hovedkvarter for arrangørene og hovedtribunen var i Sandvigens hage. Derfra serverte damene ved Sandvigen varm gløgg  fra bøtter og melkeøser.

I 1951 solgte Hanna eiendommen Sandvigen til Sigurd Waage, som under krigen tjenestegjorde som Commander i den engelske marinen. Sigurd Waage var gift med ”Elsa”, og hun overtok driften av Sandvigen og gjenåpnet stedet i 1956. ”Elsa” hadde vært gjennom fem ekteskap, men hadde ingen barn – og derfor ble Villa Sandvigen hennes hjertebarn.


I 1970 ble den nye Mosseveien åpnet, og trafikken gikk ikke lenger forbi Villa Sandvigen i samme grad som før.Da kom Villa Sandvigen endelig til sin fulle rett.

kontakt@villasandvigen.no          Villa Sandvigen - Gamle mosseveien 65 - 1420 Svartskog  Tlf. 66 80 01 15